Koulun kaikilla luokilla sekä päiväkodissa on vielä tilaa!

Espoon kristillinen koulu ja Päiväkoti Aarteet toimivat tällä hetkellä Keran aseman läheisyydessä osoitteessa Karapellontie 11. Viimeistään joulukuussa 2021 koulu ja päiväkoti muuttavat meitä varten rakennettaviin tiloihin Matinkylään. Uuden koulun osoite on Matinkartanontie 13.

Jos haluat vierailulle Espoon kristilliseen kouluun tai Päiväkoti Aarteisiin, ota yhteys koulun toimistoon sähköpostilla toimisto@ekk.fi tai soittamalla numeroon +358 45 111 6404.

Voit myös tutustua koulun toimintaan kotisivujemme kautta. Siellä voit lukea lisää kristillisen koulun arvoista ja periaatteista, tutustua yhteen monista tiede- ja teknologiahankkeistamme sekä tulostaa hakemukset kouluun, esiopetukseen ja päiväkotiin.

Yhtenäinen polku päiväkodista peruskoulun loppuun

Espoon kristillinen koulu ja Päiväkoti Aarteet muodostavat oppilailleen turvallisen ja motivoivan koulupolun kolmesta ikävuodesta aina kuuteentoista ikävuoteen asti. Koulun arvot perustuvat kristilliseen maailmankatsomukseen ja se toimii yhteiskristilliseltä pohjalta.

Koulumme tarjoaa perusopetusta, joka noudattaa valtakunnallisen opetussuunnitelman perusteita (Opetushallitus 2014). Opetamme samoja oppiaineita ja samoja oppisisältöjä lähes samalla tuntijaolla kuin muutkin Suomen peruskoulut.

Koulu on perheille ilmainen, mutta koulun toimintaa voi edistää vapaaehtoisen tukimaksun kautta. Päiväkodissa hoitomaksut ovat samaa tasoa kuin Espoon kaupungin kunnallisissa ja yksityisissä päiväkodeissa.

EKK:n toiminta rahoitetaan valtion lakisääteisellä avustuksella yksityiskoiluille sekä Espoon kaupungin tuella oppilasmäärän mukaan.

Arjen kristillisyyttä

Koulun toiminnassa kristillisyys näkyy ja vaikuttaa monin tavoin. Aamunavauksissa on yleensä hengellinen sisältö, ruokailuun lähtiessä rukoillaan ruokarukous ja jokapäiväiseen elämään liittyviä surun ja ilonaiheita voidaan kertoa Jumalalle rukouksessa muulloinkin. Koulun juhlissa ja tapahtumissa on usein hengellistä musiikkia ja muuta ohjelmaa.

Arjen kristillisyyttä harjoitellaan muun muassa vuorovaikutussuhteissa. Kunnioittamisen ja toisten huomioon ottamisen sekä anteeksi antamisen käytännön harjoitusta on tarjolla runsaasti.

Kristillisen maailmankatsomuksen mukaan jokainen ihminen on mittaamattoman arvokas riippumatta hänen ominaisuuksistaan. Häntä tulee sen vuoksi kohdella arvostaen ja kunnioittavasti. Tästä lähtökohdasta nousevat myös suvaitsevaisuuden ja erilaisuuden hyväksymisen periaatteet.