Esiopetus

Päiväkoti järjestää esiopetusta 6-vuotiaille lapsille. Esiopetus vastaa valtakunnallisen esiopetuksen opetussuunnitelman perusteita ja on maksutonta. Esiopetuksen keskeisenä tavoitteena on tukea lapsen kasvua ja kehitystä niin, että lapsi voi luottavaisin mielin aloittaa koulunkäynnin. Tavoitteena on, että lapsesta kehittyy myönteisen minäkuvan omaava, tasapainoinen ja itsehallintataitojaan kehittävä oppilas.

Esiopetuksen sisällöt muodostuvat kokonaisuuksista, jotka ovat lähellä lapsen elämänpiiriä ja hänen kiinnostuksen kohteitaan. Esiopetuksen avulla lapsella on mahdollisuus hankkia jokapäiväisessä elämässä tarvittavia tietoja, taitoja ja valmiuksia. Esiopetuksen keskeisimmät työtavat ovat leikki ja toiminnallisuus ja lähtökohtana on kunkin lapsen ja lapsiryhmän kehitystaso.